Forårsmødet 2019.

Forårsmødet 2019 blev afholdt (i strålende solskin) lørdag den 6. april i Jelling.

Mødet havde en god tilslutning, vi var 70 medlemmer plus dagens foredragsholder Henrik Lütken - der sammen havde en rigtig hyggelig dag.

Dagen startede med at Irma bød velkommen til alle, og en særlig velkomst til dagens foredragsholder.

Herefter blev ordet givet til Henrik Lütken, der holdt 2 spændende foredrag.
Formiddag: "Dolomitterne og Pyrenærerne" - Plantejagt i nogle af de europæiske bjerge.
Eftermiddag: "Europæiske primula'er"
Du kan læse mere om Henrik her eller se / gense præsentationen fra Henriks foredrag her.

I pauserne var der så tid til at se og vurdere både planteudstilling og fotokonkurrencen, som tidligere var niveauet meget højt, så der var virkeligt noget at se på.

Fotokonkurrencen: Der var indsendt 39 billeder til vurdering, du kan se/gense alle billederne her.

Planteudstillingen: Forårets planteudstilling blev vurderet af Niels-Jørgen Rasmussen og Herluf Johansen. Du kan se billederne af de udstillede planter, samt resultaterne her.

Dagen sluttede med plantesalg, der som sædvanligt var ualmindeligt godt besøgt, så alt ialt - en god dag i hyggelige venners selskab :-)

Du kan se lidt billeder fra dagen herunder (klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Henrik Lütken

HL har en kandidatgrad og PhD i plantebioteknologi fra Københavns Universitet, og hans bachelor omhandlede havebrug.

HL er nu ansat som lektor ved Københavns Universitet, og hans primære forskningsområde er plante- og postharvest-kvalitet. HL har desuden flere forskningsprojekter, der omhandler potentialet af vilde planter f.eks. tørketålende planter til byklimaet og spiselige planter i Skandinavien.

HL underviser bl.a. i kurset botanik, hvor han primært holder forelæsninger og øvelser om planteøkologi og geobotanik, dvs. hvilke planter vokser hvor og hvorfor. I botanikkurset holder HL en forelæsning om arktisk/alpine planter i Europa. Desuden afholdes en øvelse, hvor de studerende undersøger, hvordan disse planter er morfologisk tilpasset et koldt klima.

I fritiden er HLs store interesse også de europæiske alpine og arktiske planter og desuden også vilde planter fra heder, stepper, skove, enge og moser. HL har i 2018 opbygget en ny have med et alpint vandløb, der skaber gode betingelser for en lang række højalpine og gletsjerplanter, der trives godt ved det køligt rindende vand, der pumpes op fra havedammen.

 Henrik Lütken

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem