E - Bøger.Ebog


Her på siden vil vi prøve at samle forskellige bøger / publikationer, omhandlende plante beskrivelser, vejledninger
og hvad der nu ellers har relevans for en alpin plante interesseret læser.

Den enkelte publikation vises i en ny fane, som en såkaldt "bladre-pdf".

Har du ideer til indhold her på siden, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Colcicum EBog 

Colchicum - efterårets dronning, i en have i Tranbjerg

af Jørn T. Jensen.

En rigtig fin bog på 56 sider.
Bogen indeholder beskrivelser af mange colchicum arter og hybrider, og er krydret med rigtig mange fine billeder fra Jørn's egen have.

Læs bogen ved enten at klikke billedet eller HER.

Fra Bjerg til Bjerg

- en serie e-bøger om alpine planter, natur og folk - forfatter: Jørn Dannesboe

Kirgisistan

Kirgisistan

Fra hovestaden Bishkek drager vi op i Tian Shan bjergene, som strækker sig over det meste af landet. Vi transporteres omkring i en russisk kamasbus - ubekvemt, men særdeles praktisk, når man skal køre udenfor vej og sti. Landet er meget smukt og kaldes for "Asiens Schweitz". Her er mange spændende planter, hvoraf en del er helt ukendte for os. 

Læs bogen ved enten at klikke billedet eller HER.

Tibet

Tibet

Pludselig står vi og ser ud over en del af Lhasa by, som ligger i 3700 meters højde. Ubeskrivelige smukke bygninger med klostret Potala som det største gør et stort indtryk. Vi skal på 14 dages trekking i bjergene nord for Mt. Everest. Det blev en hård tur, men meget minderig. Her var et væld af spændende planter. Opad gik det, til vi nåede passet Langma La i 5347 meters højde.

Læs bogen ved enten at klikke billedet eller HER.

Nepal

Nepal

Her beskrives to ture fra dette smukke land. En sommertur i monsunregn bag om Annapurna med særdeles mange alpine planter i blomst og en efterårstur til bjergmassivet øst for Mt. Everest med tindrende hvide tinder og blå ensian. To spændende ture i storslåede landskaber. Besøg i klostre samt hos private, gav indblik i landets historie samt nutidige livsførelse.

Læs bogen ved enten at klikke billedet eller HER.

Bhutan

Bhutan

Det er et smukt og anderledes land med en spændende kultur. Man har virkelig ambitiøse mål for landets udvikling. Det er bjergrigt med frodig plantevækst og mange fugle- og abearter, men det er primært de blomstrende rododendron, vi er på udkik efter, og det lykkes at se en del. Vi oplevede middelalderligt landbrug, hvor der pløjes med ard (en træplov, som trækkes af okser), men også afsides liggende klostre, hvor munke sidder med korslagte ben og læser op af de hellige skrifter i hvert deres tempo.

Læs bogen ved enten at klikke billedet eller HER.

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem