Efterårsmøde 2024.

Så kan du godt sætte kryds i kalenderen, ved . . .  Lørdag den 26. oktober 2024.

Efterårsmødet afholdes på Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling.

Til efterårsmødet lørdag 28. oktober 2023 har vi fornøjelsen at byde velkommen til John Mitchell fra Royal Botanical Garde Edinburg.

John vil holde følgende 2 foredrag (som tolkes løbende):

 Formiddag: Curation, Collection and Cultivation

John skriver:

Foredraget starter med lidt af RBGE's (Royal Botanic Garden Edinburgh) historie, bl.a. om placering før den i 1820 blev flyttet til sin nuværende placering i Inverleith.
Herefter vises nogle af de steder, jeg har besøgt for at se planterne i deres naturlige habitat, jeg vil fortælle om livet på ekspeditionerne og vise hvordan vi forsøger at dyrke dem tilbage i Edinburgh. Afslutningsvis tager en rundtur i haven og ser på den verdenskendte klippehave, skovhave - sluttende med et kig bag kulisserne i det alpine område og det nye tufa alpinhus.

   
 Eftermiddag.  In the footsteps of the snow leopard.

John skriver:

I dette foredrag vil jeg forsøge at give jer en fornemmelse af Centralasien, vi ser på menneskene, stederne og hvad der trækker mig til disse områder - planterne.
Foredraget omhandler ture til Afghanistan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan flere gang er vi stødt på spor af sneleoparden - men desværre mangler jeg stadig at se et eksemplar i levende live.
Skovbundsplanter fra alle verdens hjørner, som kan klare sig i vores skandinaviske klima.

Program for dagen følger.


John Mitchell

John skriver:

Efter afsluttet college arbejdede jeg et år i Inverewe botniske have, før jeg i 1983 blev ansat hos RBGE (Royal Botanical Garden Edinburg) som gartner.
Her specialiserede jeg mig indenfor frø- og planteindsamling og i 1992 blev jeg supervisor for Alpin afdelingen.
At have Ron Macbeth og Alf Evens som mine chefer, har været utroligt godt og meget lærerigt.

Min første ekspedition var på AGS ACE-ekspeditionen til Kina i 1992. Herudover har jeg deltaget i mange andre ekspeditioner, bl.a. til Kina, Iran, Georgia, Russiske Altai bjerge og centralasien.

Jeg har været meget heldig at kunne rejse for RBGE, og i de sidste 4 år har jeg koncentreret mig om Centralasien.

Jeg modtog AGS Lyttel-trofæet i 2023 for arbejde med alpine planter. Herudover er jeg medlem af "RHS Alpine & Rock Garden plantekomité", og har indtil fornylig været formand for Meconopsis-gruppen.

Jeg har arrangeret mange planteture for AGS og RBGE, og har holdt foredrag i bl.a. Storbritannien, Europa, Centralasien og Nordamerika.

John Mitchell